fysiske rammer

fysiske rammer

VIRTUEL RUNDVISNING

Dambakken er beliggende mellem Ulstrup og Hammel i Farverskov kommune. Vi har til huse på et nedlagt landbrug.
Grunden skaber ramme og mulighed for det enkle barn, da kreative ideer og udendørs aktiviteter kan udfoldes og leves uforstyrret.

Selve Dambakken har til huse i hoved huset, som er indrettet i hjemmelige omgivelser. Vi værner meget om den æstetiske indretning, da det skaber fundament for ejerskab og hjemlighed for de anbragte.

De fysiske rammer på Dambakken er inkorporeret i vores pædagogik og er medvirkende til at danne grundlaget for den ønsket udvikling. I vores optik skal de fysiske rammer, den pædagogiske tilgang harmonere.

Indenfor

værelse
Værelset er centrum, for den enkelte beboer. Det er deres sted, hvor de kan trække sig tilbage fra alle strabadserne og de ting der fylder i hverdagen.

Et frirum som er deres og hvor de kan forvente uforstyrret privatliv og ro og hvor ingen kommer ind uden deres tilladelse.

fælles stue
Fælles stuen er der, hvor beboeren, sammen med andre beboere, personale eller sig selv, kan hygge med TV, computerspil, video eller kreative udfoldelser i form af tegning, maling, perler, eller hvad fantasien ellers selv finder på.

Fælles stuen er også der, hvor man aftenhygger med dem, der har lyst inden evt. putning.

Badeværelse
Badværelse 1 sal.

stue
Stuen er det fælles opholdssted for alle beboerne og personalet.

Der, hvor man mødes og tjekker ind i løbet af dagen og får en god snak, hvis man har behov for det eller hygger og får omsorg, mens man ser TV eller spiller spil.

udestue
Udestuen er der, hvor man kan få en stille pause, mens man sidder/ligger og kigger ud på haven og naturen eller regnen der slår mod ruderne.

Et stille afbræk fra livet og resten af huset for sig selv.

spisestue
Spisestuen er der, hvor man samles, hele huset, til hjemmelavet aftensmad og får tjekket ind på dagen og snakket fælles om de små og store ting i dagligdagen.

brændeovn
Brændeovnen er varme- og hyggespreder de kolde vinterdage, hvor beboerne frivilligt kan tjene arbejdsdusør, ved at hente brænde udenfor så den holdes i gang.

køkken
Køkkenet er der, hvor den hjemmelavede mad laves både af personalet og af beboerne på deres mad dag.

Der, hvor man hygger og lytter til musik, mens man laver mad.

morgenmadsbord
Morgenmadsbordet er der, hvor morgenmaden spises og hvor man hygger, snakker og gør klar til en ny dag, inden man skal ud af døren i skole eller på arbejde.

bryggers
Bryggers

motionsrum
Motionsrummet

aktivitetsrum
Aktivitetsrummet er der, hvor man kan udfolde sig i spil og leg og tage et spil bordtennis med de andre beboere eller personalet.

Udenfor

have
Haven med sin dam og natur er et sted at slappe af eller tjene arbejdsdusør ved at rive blade, passe dammen, etc.

Et sted hvor man kan komme ud og få klaret tankerne.

terrasse
Terrassen er der, hvor der bliver grillet om sommeren og hvor man hele året kan sidde ude og hygge hele dagen.

Et sted hvor man kan gå fra for sig selv eller sammen med andre beboere og/eller personale.

ønskebrønd
Et sted der hjælper med, at bringe ønskerne og drømmene frem i fokus for beboeren, så de kan arbejdes på og måske en dag realiseres.

gynger
Beliggende foran huset

trampolin
Trampolinen er der, hvor man kan have det sjovt, med an aktivitet der styrker både balancen, grov motorikken og kroppen generelt.

Et sted hvor ens fysiske evner fuldt kan udfoldes med tricks og hop.

cykelskur
Cykelskuret er der, hvor man henter en cykel og hjelm for at cykle ud i området på en 3, 5 10 eller mere km tur selv, med andre beboere eller personale.

baner
Banerne er der, hvor man kan cykle om kap, spille fodbold eller ride dressur-kæphest selv, med andre beboere eller personale.

Et sted hvor man frit bare kan udfolde sig og have det sjovt.

shelter
Shelteret er der, hvor der er mulighed for beboerne, ofte sammen med personale, at overnatte ude i naturen gemt væk fra resten af Dambakken.

Hvor man laver sin aftensmad på bålet og fortæller historie og spiller guitar og synger til langt ud på natten.